Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejhorší na všech těch antidiskriminačních kampaních je to, že vlastně nutí lidi lhát a nedůstojně kličkovat. Nejen v realitách, ale třeba i při pracovních pohovorech apod. Zaměstnavatel se např. nesmí uchazečky zeptat, kdy asi tak hodlá mít děti (za rok, za tři, nikdy?), a pokud je má, tak zda pro mě má zajištěné hlídání... Přitom to pro toho zaměstnavatele je opravdu důležitá informace. Podle soudu je však asi lhaní a kličkování morálnější než přímé jednání. No, to jsme to dopracovali.

12 0
možnosti
OP

Z diskuse ke článku mi vyplývá, že realitní makléř sdělí paní Balogové /..., že její zájem projedná s majitelem nemovitosti a následně jí podá zprávu. Pak už nebude možná žádná soudní tahanice. Realitní makléř by si možná mohl nárokovat u Šabatové součet nákladů za zmařený čas v rámci bezpředmětného telefonování ;-D

6 0
možnosti
Foto

Soud poněkud schizofreně řekl, že realitní makléř musí nemovitost nabízet všem, ale že majitel ji nemusí každému pronajmout. A nějaký blb k tomu v rádiu vysvětlil, že realitní makléř nemá přijímat zastoupení od lidí, kteří mají tato omezení. Což je jinými slovy nevídané pokrytectví. Takže ano - mohu pronajmout byt komu chci, ale na prohlídku musím vzít každého = naprostá ztráta času, energie atd ..... prostě blbákov :-/

12 0
možnosti
Foto

Ono je to poněkud jinak, o ničem takovém soud nerozhodoval. Pouze řekl, že realitka nesmí nikoho předem vyloučit z veřejně prezentované nabídky. Nijak nezpochybnil právo pronajímatele odmítnou uchazeče bez udání důvodu.

0 5
možnosti
Foto

Reaguji na článek, která jsem celý ani nečetl a číst nebudu, a to z prostého důvodu:, již jeho název je lež. 

Soudce jednoznačně v odůvodnění rozsudku, konstatoval, že majitel nemovitosti má nezpochybnitelné právo s ní naložit, co se pronájmu týče, jak uzná za vhodné. Podstata sporu je v něčem zcela jiném. Přečtěte (nebo přehrajte) si veřejně dostupné  znění odůvodnění rozsudku. Očekávám, že na základě toho přehodnotíte, co jste napsal.

0 5
možnosti
Foto

Ano určitě to tak je, podstata je v tom že majitel musí umožnit prohlídku všem, nicméně si nedokážu představit situaci kdy si majitel jasně vymezí nějaké své kritéria. Hlavním úkolem makléře je majiteli zajistit pouze kvalitní klienty. Osobně už při zainzerování nemovitosti a kontaktech prověřuji potencionálního zájemce. Nejednou se mi stalo že zadáním emailu jsem na internetu dohledal že potencionální zájemce veřejně na netu hledal drogy, případně byl zadlužený až po uši s několika exekucemi. Přeci nebudu majiteli takového klienta vodit. Když mi majitel řekne, ač zákon má jiné vysvětlení, že nechce psa, nebudu tam přeci vodit lidi co mají chovnou stanici jen proto že mají o nemovitost zájem a zákon umožňuje zvířata chovat bez povolení majitele. Dost dobře si nedokážu práci realitního makléře představit bez nějaké filtrace, kdy osoby nevyhovující představám majitele hrubě řečeno vyčlením hned na počátku. A teď je to jedno jestli rom, bílej, černej nebo žlutej. Až budu pronajímat prostory v nějakém ghetu budu brát na prohlídky všechny bez rozdílu barvy nebo počtu zvířat. Ale dokud budu pronajímat kvalitní byty, zařízené dražším nábytkem a majitel bude mít svou představu o nájemci klidně se budu všem omlouvat. Má práce totiž není o tom najít klienta, ale najít kvalitního klienta. ;-)

5 0
možnosti
PB

..... omlouvám se ve jménu klientů naší realitní kanceláře, kteří si nepřejí své nemovitosti pronajímat cikánům,- je to nepochopitelné, ale klienti naší realitní kanceláře jsou normální lidi, proto se nemusím omlouvat Rusům, Číňanům, Vietnamcům, Korejcům, Kubáncům, Němcům, Britům, Francouzům, Italům, Španělům, Slovákům, Židům, Maďarům, Eskymákům, Indiánům atd.atd. .....

(šišmarjá, v čem je zase problém ?!?)

7 0
možnosti
Foto

Výborně napsané, podle mého gusta (i já jsem majitelem nájemního bytu). :-) Citát mně pobavil, chechtal jsem se až mi tekly slzy, ale ono to tak vážně funguje.

Na závěr karma a palec nahoru. R^

P.S.: Já jako majitel rozhodnu komu nájem poskytnu, a komu ne, takže paní makléřce a poctivým makléřům držím palce.

10 0
možnosti
MB

Výborně napsané. Díky.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS