Diskuse

Ombudsmanka Šabatová romské komunitě pravděpodobně moc nepomohla.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Éééééé pořád nám někdo ééééé musí kecat do toho, co máme éééééé nebo nemáme dělat, éééééé

0 0
možnosti
IK

Myšlenka požadovat reference je sice dobrá, ale fungovat nebude, nebo nejvýš jen velmi krátce. Buďte si jist, že se rychle vyrojí podnikavci, kteří budou zájemcům dodávat skvělé reference z předchozích bydlišť, za příplatek i s kontaktním telefonem, na kterém vás kultivovaný hlas ujistí, že ty rodina v jeho nemovistosti skutečně bydlela a chovala se dokonale (a není vyloučeno, že se najdou sluníčkáři, kteří budou tuto službu poskytovat cikánům bezplatně, jen z jakési zášti vůči těm zazobaným, na svůj majetek háklivým hamounům, co se vytahují na sociálně slabé, kteří na rozdíl od nich žádnou nemovitost nevlastní). Pochybuji, že je v moci kteréhokoli pronajímatele, ověřovat přímo na místě dodané reference - a bez toho mají stenou hodnotu, jako ovace pod reklamami na potravní doplňky, které vám umožní jíst kolik chcete a přitom zhubnout. Spíš uvěřím, že kočky by kupovaly Whiskas, než že požadavek reference spolehlivě oddělí seriózního nájemníka od vandala a neplatiče.

1 0
možnosti
Foto

Irena ....co v našem státě funguje? Já bych řekl že nic, ale podmínka reference dle mého minimalizuje riziko nekvalitního klienta. Já neříkám že to majitel musí vyžadovat, jen jsem napsal že by to byla jedna z cest jak jít dál :-) Když si může dovolit ombudsmanka trolit pronajimatele a realitní kanceláře tak proč by stejný postup jen v modré barvě nemohl zvolit majitel?

0 0
možnosti
Foto

Zdejší vlastník nájemních bytů to řeší složením kauce (50 tisíc) a smlouvou na dobu určitou, kterou prodlouží jen v případě, že nájemník nezpůsobil nějakou škodu a pod.

Akce naší Anny Proletářky lze zahrnout mezi pohromy způsobené vyšší mocí, jakou jsou bouřky, zemětřesení, záplavy atd.

1 0
možnosti
Foto

Problém je zatím v tom, že romská komunita "má tzv. právo bydlet" i když za něho nic neplatí, tedy např. dostane dávku na bydlení a tu prohraje, propije či projí - a obecní úřad, místo toho, aby tuto dávku na bydlení v obecním bytě už dávno inkasoval od ÚP sám, se tváří, že jako zcela bezmocný neví, co má s neplatiči dělat...

0 0
možnosti
Foto

Možná by bylo ku prospěchu pronajímatele, kdyby měl právo zjistit si, zda rodina či někteří její členové neměli v posledním působišti konflikt se zákonem, přesněji jde o ,,Zákon o přestupcích, §49 přestupky proti občanskému soužití", který řeší policie či přestupková komise. Každý má přeci právo na ochranu a pokud tím pronajímatel ochrání případně i zbytek svých nájemníků včetně sebe, pak by mu to mělo být umožněno.

3 0
možnosti
Foto

Dostávám kopřivku, když čtu další a další článek řešící romskou ( cikánskou) otázku. Podle mne jde o kvadraturu kruhu - nulová pravděpodobnost úspěchu. V české kotlině se s tím potýkáme od středověku - králové , císaři vlády to zkoušeli po dobrém i zlém - marně. Jsou prostě absolutně jiní .

Něco podobného čeká Evropu , když se zde zabydlí uprchlíci - ekonomičtí i váleční - z Asie či Afriky. Multi kulti není dobrá myšlenka. V lese mají černí a zrzaví mravenci každý své mraveniště - a je klid.;-D

5 0
možnosti
AR

Možná je lepší si ty reference zjistit sám. Zeptat se jich kde dříve bydleli a tam se poptat. ..

1 0
možnosti
JR

J74a38r37a 37R48a93n12k

9. 6. 2015 23:56

Nejlepsi je mit predtisteny formular (tady je to bezne), zadatel musi dat jmeno, adresu a telefon na zamestnavatele a vetsinou 3 reference.....od majitelu bytu/domu, kde naposledy bydlel/a a skutecne se ptejte. Tady aspon existuje statni kancelar, ktera se stara o najemniky i najemce a jsou presne danne zakony, takze ani pronajimajici, ani najemnik nemohou ty danne zakony prestupovat.

3 0
možnosti
JN

J26i41ř63í 17N14o11s75e73k

9. 6. 2015 21:57

To je samozřejmě dobrá rada. R^

A že paní Šabatové nevadí nepopularita? Buď je masochistka, nebo ze svých výšin na ubohé mravence ani nedohlédne... Rv

5 0
možnosti
DB

Nejenom reference, ale myslím si, že doložení dostatečného příjmu za poslední alespoň tři měsíce může být také nediskriminační. Možná i výpis z účtu, aby zájemce prokázal, zda má na kauci. Rovněž není k zahození požadovat pracovní smlouvu, nejlépe na neurčito. Sice to stoprocentně nepomůže, ale je zde šance na to, že budoucí nájemce na to bydlení bude mít a neskončí jako neplatič. Vzhledem k tomu, jaké pravomoci dal NOZ nájemníkům, nepovažuji výše uvedené požadavky za přemrštěné.

4 0
možnosti
Foto

Obávám se, že nahlížet do účtu klienta není zrovna ok. Nevím nejsem si jistý jestli by to nemělo nějaký diskriminační dopad :-) Zase na druhou stranu banky poskytující finanční služby např. na zabezpečení bydlení vyžadují od klienta nějakou jistotu v podobě výpisů a potvrzení o příjmu.....to však ještě nezabezpečí kvalitního klienta nakolik může být například gambler a vše jednoduše pustit ;-)

2 0
možnosti
JK

K těm referencím.

Co když se stěhuji z mamahotelu?

0 0
možnosti
JN

J27i85ř81í 53N97o72s74e92k

9. 6. 2015 21:59

Potvrzení o zaplaceném SIPU, byť rodičovském - pokud byli v mamahotelu, museli být hlášeni na službách atd, vše lze doložit

3 0
možnosti