Demokratická země kde nic nemůžete? Aneb jak lze lidi zavřít do klece

12. 12. 2016 13:39:27
Poslední dobou se jaksi nedokážu dostat z prekérní situace, kterou mi tahle "demokratická" země připravuje každým dnem. Jestli je to v oblasti daní, běžného života nebo jen "tak" je úplně jedno, protože mi to o

Nikdy jsem neměl ambice komentovat cokoliv z politiky, nebo politiky samotné. Nikdy jsem neřešil okolí, svět, nebo své bytí pokud do toho nezasáhne někdo citelným způsobem. Náš život po roce 89 začal v demokracii, dnes se nacházíme někde co ani neumím popsat.

Poslední dobou se jaksi nedokážu dostat z prekérní situace, kterou mi tahle "demokratická" země připravuje každým dnem. Jestli je to v oblasti daní, běžného života nebo jen "tak" je úplně jedno, protože mi to opravdu znepříjemňuje život.

To že kilo trusu od slepic, kterým chci pohnojit svou zahrádku, stojí více než kilo polského kuřecího masa v obchodních řetězcích jsem si jaksi zvykl. Přeci jenom nehnojíte denně. Kuřecí maso ale denně jíme, protože na hovězí má opravdu jen málokdo. To už nemluvím o lososovité rybě nebo zvěřině. Pštros? utopie pro mnohé z nás.

Že se tak nějak lidi této republice stávají dobrovolnými zajatci je jakési normální ne-li plánované.

Byl jednou jeden zákon, který řešil vztahy mezi kuřáky cigaret a nekuřáky. I stal se přikázáním prvním z dílny mistra. Podnikatelé v oblasti hostinských služeb a stravování museli mistrovo přikázání okamžitě vyřešit, protože nechtěli mít problémy a odvádět sektě na pokutách více než bylo přípustné. A proto podnikatelé zavolali malíře, zedníky, natěrače, stavaře a tesaře, aby tak nějak svému pánovi ulevili a pro dobro svého podnikání, začali dělit a separovat lidi na dvě skupiny. Kuřáci vlevo za plentou, nekuřáci vpravo za novou zdí.

Desítky tisíc, stovky tisíc na stavební úpravy samozřejmě podnikateli nikdo nevrátí. Nicméně mistr byl chvíli spokojený a začalo jej žrát svědomí. Proč neudělat hospody a restaurace jen pro vyvolené. Proč by měl do hospody chodit Lojza, který tam chodí 35 let a u piva si vykouří jednu, dvě, tři cigarety v odděleném prostoru pro kuřáky, a nedat příležitost novým a čerstvým lidem, který u čaje pozor "s citronem" dokážou sedět třeba tři hodiny a jen tak s úsměvem na rtech a pohledem do dálky udělat tu krásnou a čistou hospodu. Prostě byz jak sviň...co si budeme povídat. Každý hospodský vaří opravdu nejraději čaj a turka.

V republice je cca 2.300 000 kuřáků. Je to menšina, ano když pomineme že je to jakási čtvrtina populace a tedy menšina. A tady nastává jeden zásadní problém. Černým umožňujeme integraci do společnosti a pomáháme jim, protože jsou menšina. Teplým chceme dopřát alespoň přiměřené práva a možnosti protože jsou menšina. Všem pomáháme a pouze kuřáky ničíme. Za co? Za to, že mají nějaký handicap? Že dělají něco co vám přijde nesmyslné, zdraví škodlivé a po tomto zákonu dokonce i trestné? No ono v podstatě kuřák už nebude umírat na rakovinu....Jak jsem někde četl, bude umírat na podchlazení někde před hospodou. V globálním a humorném měřítku. Ministerstvo nebude muset dávat pálku na léčení zhoubných nemocí z kouření. S nadsázkou.

Celý systém má dvě roviny. Jednu lidskou, která do této chvíle byl přijatelná pro oba tábory. Kuřáci měli prostor, nekuřáci taky, nebo možnost volby jít tam kde se nekouří. Teď ta demokracie dostala vale. Nekuřáci budou moci všude, kuřák odstrčený na okraj společnosti nikde. Jsi shnilý kuřák....fuj.

Kdy přijde doba, že v hospodách a restauracích náš guru zakáže podávat alkoholické nápoje? Protože stejně jako kuřák, poživatel alko nápojů bude fuj. A to jen proto, že se chcete celou sílou vetřít do zadele bez použití vazelíny okolním krajinám. Přijde doba kdy bude jenom jeden druh masa, klobásy toho infantilního pána co kouří ten párek an jednom nejmenovaném logu? Nebo to bude jinak?

Několik hospod zavřelo kvůli EET, protože mistr a místní guru, prostě a jednoduše chtěl vědět co se kde bude prodávat. Nemyslím teď na alkohol...To je pouze záminka že hospody začali jako první. Tam je ten únik jakékoliv koruny opravdu malý a nicotný oproti informacím, které lze získat od společností prodávající například masné výrobky, a další v oblasti které mistr dobře zná.

Další hospody zavřou protože se tam nebude kouřit. Spotřeba národního nápoje piva, je vysoce úměrná pohodě při které se tento mok pije. Jestli budu muset s jedním pivem vykouřit dvě cigarety a běžet pokaždé na chodník kde minimálně dalších x procházejících lidí bude prudit že jim tam smrdím, s láskou to udělám. Já to nevymyslel. Doteď jsem měl klid u stolu s půllitrem v ruce.

Naše demokracie je pohnutá. Ptám se....co ještě vůbec můžeme mimo placení daní? O prezidentovi chcete říct že je ko.ot a najednou budete mít z toho trestní čin. Prý uctívat statut prezidenta. No ano...ale když si to zaslouží. Když je někdo ko.kot tak bohužel jim bude jestli zákon je nebo není. Vždyť se vyjadřuje a chová jak debil. Tak co. Byl takový čin nutný u pana prezidenta Havla? Nebyl proč taky. Protože nebyl ko.kot. A tohle to nás má prezentovat ve světe. Jdeme do země krále Miroslava.

Takže ve zkratce. Musíme bonzovat svého kamaráda výčepního že nám nedal doklad. Brzy budeme bonzovat i svého spolehlivého řezníka, krejčovou, nebo zedníka. Kuřáci jsou na okraji společnosti, protože budou moci kouřit už a jenom pouze tam, kde jim to tento státní aparát schválí. Hospodský mě bude muset nahlásit že jsem se opil aby nedostal pokutu. Panu Burešovi s každou zakoupenou flákotou masa přesně sdělím co kupují a kde, aby tam mohl postavit svůj stánek s nižší cenou. Ano přesně tohle jsme chtěli a žádali. Máme demokracii, která se dříve nebo později bude ztotožňovat s korejskou republikou. Plaťte, neremcejte a dělejte co Vám Kim Čong- Bureš zákonem nařídí.

A od příštího roku.....se budou lidi ztrácet za porušení pravidel guru...Jak v Koreji...Prostě nikdo o nich už neuslyší. Bingo demokracie kterou jsme chtěli.

Autor: Peter Lacek | pondělí 12.12.2016 13:39 | karma článku: 37.58 | přečteno: 1825x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.51 | Přečteno: 458 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.12 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1755

Privátní realitní makléř. Realitám se věnuji od roku 2003 a nejlepší volbou v mé dosavadní praxi bylo stát se nezávislým makléřem. Dění na realitním trhnu sleduji pečlivě a někdy s hořkostí v puse. Nejde nereagovat na situace které připomínají absurditu dnešních dnů. Mé články možná nebudou mít hlavu ani patu, nejsem spisovatel. Ale rád bych ukázal i svůj pohled na věc a snad to někdy někdo využije pro svou potřebu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...